Datum: 19/09/2019
Titels schrijven voor je blogs en artikels: je besteedt er maar best genoeg aandacht aan. Je H1-titel (jazeker, die helemaal vanboven op de kop) is je binnenkomer. Als die niet lekker bekt en de aandacht trekt, kan je het wel schudden. Je doet er daarom goed aan om er flink wat moeite in te steken.
Nog eens: je H1-titel, daar steek je best heel wat moeite in. Moeite. In je H1-titel.

Moeite doen, daar draait het om.
Titels schrijven: en nu effe serieus
Dat was duidelijk, toch? Goed, dan kunnen we het nu even hebben over wat écht telt: de schromelijk-onderschatte-maar-oh-zo-waardevolle-en-soms-zelfs-merkbepalende H2-titel.
Dienstmededeling: de H2-titel is de kleine ondertitel recht onder je grote hoofdtitel. Staat daar te staan in iets kleiner formaat, vaak ook iets minder vet. Maar… daarom niet minder belangrijk! In lange artikels staat hij tussen de paragrafen. Zoals die hieronder. Zie je ‘m?
Verliefd op je H2-titel
Als je H1 en H2’s op Tinder zaten, bij wie zou je dan naar rechts swipen?
- De H1, die je vol zelfvertrouwen aankijkt en z’n boodschap meteen als een paal in een veld neerzet?
- Of die charmante, schattige, humoristische en meer verlegen H2, die zich verschuilt achter die krachtpatser bovenaan maar je wél raakt?

Zo’n samenspel tussen H1 en H2: swingen dat dat doet!
Alle kanten op met je H2
Het zal je niet verbazen, maar wij vinden de charme en kracht van de H2 zwáár onderschat. Bovendien maken merken er véél te weinig gebruik van. Met een H2-titel kan je nochtans alle kanten op.
Bij het titels schrijven voor long copy, webpagina’s en zelfs product branding, zie je het liefst dubbel. Want terwijl je met je H1 titel duidelijk maakt waar je copy over gaat, dan moet de H2 de tone-of-voice van je merk meteen op scherp zetten.
De kracht van je H2
Kijk even naar de pro’s van de H2: Coolblue. In de Coolblue-communicatie zal je zelden een H1 zonder z’n vaste H2 sidekick terugvinden. Zelfs op hun verpakkingen, leverfietsen, auto’s en camionettes staat altijd een puntige H2 die het merk z’n eigenzinnige, humoristische identiteit geeft.
Coolblue heeft dus perfect door welke impact die kleine, tengere H2 kan hebben. Het is niet de solo slim van de grote titel die de glimlach tovert, maar het samenspel tussen de aangever én de spits. Titels schrijven doe je dus altijd best in duo.

Coolblue: King of the H2’s!
Titels schrijven: de kortste copy de leukste smoel
Denk daar maar eens aan, volgende keer als jij aan het schrijven gaat. Je H1 wordt pakken krachtiger met een snedige H2 erbij.
Nog voorbeeldjes nodig? Check de Woordnatie-website maar eens. Hier, hier én hier vind je H2-titels die zelfs de kortste copy de juiste smoel geven.
Rob Swolfs, zaakvoerder bij De Woordnatie, houdt van taal. Maar ook van overtuigen. Oh ja, en ook van creatieve (online) marketing die voluit inzet op effect. Die drie zaken combineert hij voor elke klant. Hij is een grote fan van copywriting zonder ego. Maar maakt voor deze tekst een kleine uitzondering.
Contacteer ons