De Woordnatie schreef een boek. Over de gans. Vol recepten van sterrenchefs. In 3 talen. Hoe dát komt, dat is een fijn verhaal.
Telefoon uit Malle. Of we misschien een boek willen schrijven. Een kunstboek, met unieke recepten van befaamde topchefs. Nu, als monumenten zoals Nick Bril, Vicki Geunes en Roger Van Damme – om er maar een paar te noemen – in de rij staan om een recept op maat voor je te creëren, dan heb je iéts goed gedaan met je bedrijf.
Bert Van Den Auwelant van NIVO finess’ maakt het mee. De reden? Zowat alle chefs met naam zijn bij hem kind aan huis. Zijn bedrijf levert immers superieure truffels, delicatessen en foie gras aan sterrenrestaurants in de Benelux. Alle grote namen werken met zijn producten.
Na een kwarteeuw in het vak, verzamelde Bert bovendien een voortreffelijke verzameling kunst. Een groot deel daarvan focust op – je raadt het niet – de gans. Een fascinerend én rijk gedocumenteerd dier, dat sinds de oude Egyptenaren zijn stempel druk op elke grote beschaving.
Om het jubileum van NIVO finess’ onvergetelijk te maken, besliste Bert om een boek uit te brengen. Niet zozeer uit commerciële redenen. Maar vanuit zijn passie voor het vak, het product en de gans.
De Woordnatie weefde het verhaal tussen tijdperken en kunstobjecten. Tussen mythes en legendes. Tussen hoge kunst en populaire objecten. Print copywriting waar je goesting van krijgt. Uitgevoerd in het Nederlands, Frans en Engels.