Copywriting voor Overstock Garden: voetjes omhoog en genieten maar

Met 22 fysieke winkels vol tuinmeubelen én een wervelende webshop is Overstock Garden wellicht de bekendste leverancier van tuinsets in België. Hun loungesets, tuintafels en tuinstoelen zijn terug te vinden in een hof near you.

Een bloeiend bedrijf, dus. Met een geweldig assortiment dat inspeelt op elke budgetklasse – van stijlvol en prijsbewust tot high-end design met bijbehorend prijskaartje. En dankzij de copywriting van De Woordnatie wordt het aanbod omkaderd door klantvriendelijke mailings, helder digitaal klantcontact en scherp afgelijnde merkidentiteiten voor elke collectie.

Customer journey: copywriter wordt vertegenwoordiger

Overstock Garden zet sterk in op een digitale customer journey. Natuurlijk, er is de keuze en bestelling in de winkel. Maar vanaf dat moment wordt maximaal virtueel gecommuniceerd.

Tip: hoe jij je customer journey versterkt met slimme copywriting? Check het hier!

Dat is niet altijd even eenvoudig. Want bij mailings en online communicatie is er weinig ruimte voor nuance of tussen de lijntjes lezen, zoals bij een gesprek tussen klant en verkoper. Helder, bondig, duidelijk, menselijk én volgens de merkidentiteit communiceren is dan ook cruciaal.

Copywriting Overstock Garden: merkbare merksterkte

De samenwerking tussen De Woordnatie en Overstock Garden spitste zich oorspronkelijk toe op merk- en klantencommunicatie. Elke collectie heeft z’n eigen unieke meerwaarde. Maar hoe konden de troeven van elke productlijn precies in de verf gezet worden?

Er zijn tientallen verschillende touchpoints waarbij de klant in contact komt met het bedrijf – zowel fysiek als digitaal. Dus hoe communiceer je bij bij elk van die contactmomenten op een wervende manier – zelfs wanneer er moeilijke boodschappen zijn, zoals bij klachtenbehandeling? Daar wist onze pen wel weg mee. Soms in het kader van een breed opgezette aanpak, maar af en toe even goed à la minute.

Overzichtje: zo versterken we Overstock Garden

Van mailings tot brochures, brieven en materiaal voor klantenfolders: De Woordnatie levert een breed scala aan tekstcommunicatie voor de Belgische koploper in tuinmeubelen en buitendesign:

  • Het scherpstellen van de merkidentiteiten van de verschillende collecties.
  • Copywriting voor huis-aan-huis brochures.
  • Copywriting voor wervende garantiebepalingen en leveringsvoorwaarden.
  • Copywriting voor alle digitale touchpoints doorheen de customer journey.
  • Copywriting voor intelligente reacties op klachtenmails van klanten.
  • Ad hoc copywriting voor communicatie tijdens de corona-lockdown.

 

PROJECTEN UIT DEZE CATEGORIE:

Copywriting voor Overstock Garden: voetjes omhoog en genieten maar
Categorie: copywriting-customer-journey copywriting-sterk-merk

Met 22 fysieke winkels vol tuinmeubelen én een wervelende webshop is Overstock Garden wellicht de bekendste leverancier van tuinsets in België. Hun loungesets, tuintafels en tuinstoelen zijn terug te vinden in een hof near you. Een bloeiend bedrijf, dus. Met een geweldig assortiment dat inspeelt op elke budgetklasse – van stijlvol en prijsbewust tot high-end […]

Copywriting voor Tein Techology – Smart Copy meets Smart Tech
Categorie: copywriting-sterk-merk copywriting-tech

Onthoud die naam Tein Technology: de kans bestaat dat u de naam nog nooit gehoord hebt. Maar op het einde van deze case study gaat u ‘m nooit nog vergeten. Want bij elke stap die ons land zet richting slimme infrastructuur, Smart Cities en digitale innovatie, steekt de knowhow van dit Brusselse bedrijf de kop […]

Copywriting voor Deloitte: het meest complexe, eenvoudig verwoord
Categorie: copywriting-sterk-merk

Deloitte is de grootste zakelijke en financiële dienstverlener ter wereld. Hun beroemde, simpele logo is overal bekend. Deloitte levert consultancy voor ondernemingen in elke mogelijke sector. Dit bedrijf barst van de expertise en diepgaande knowhow. En is een kennis-hub waaruit bedrijven kunnen putten in hun zoektocht naar groei en optimalisatie. Inzicht in zicht Deloitte levert […]

Cushman & Wakefield: wereldleider in vastgoed – met copywriting door De Woordnatie
Categorie: copywriting-sterk-merk copywriting-vastgoed

Cushman & Wakefield: een onklopbare naam in de internationale vastgoedwereld. Klasbak en wereldleider in bedrijfsvastgoed. Maar vooral: visionair in het lezen van de markt, het creëren van waterdichte strategieën én het bepalen van de toekomst in de sector. Aanwezig op alle continenten, met bakken expertise en een zeer herkenbaar smoelwerk. Je kan geen vacant winkelpand […]

NIVO finess’: copy voor kunstboek met recepten van sterrenchefs
Categorie: copywriting-sterk-merk print-copywriting

De Woordnatie schreef een boek. Over de gans. Vol recepten van sterrenchefs. In 3 talen. Hoe dát komt, dat is een fijn verhaal. Telefoon uit Malle. Of we misschien een boek willen schrijven. Een kunstboek, met unieke recepten van befaamde topchefs. Nu, als monumenten zoals Nick Bril, Vicki Geunes en Roger Van Damme – om […]

[Daarom] De Woordnatie

U weet dat u het wilt. Jaag die stroom van knetterende copywriting doorheen uw marketing. Wek die eindelijk eens tot leven. It’s Alive! En nog geen klein beetje. De juiste teksten, daar gaan uw haren van rechtstaan. Daar komt stoom van uit uw oren.

De Woordnatie weet welke voltage het beste werkt. Want goed gedoseerde spanning zet dingen in beweging. Klanten, bijvoorbeeld. Die tegenwoordig alleen nog in actie schieten bij de juiste uppercut aan energie. Die smeken om communicatie die de juiste zekering aanzet.

Laat uw marketing het licht zien. Flip the switch, zoals de Engelsen dat zo mooi zeggen. Steek uw vingers in onze stopcontactpagina en geef ons een seintje.

 

 

Contacteer ons
Contact Details
info@woordnatie.be
Stanleystraat 6, 2018 Antwerpen
(+32) 0499 61 38 44
BE06 3086 8697
BE11 3631 5803 3248
BBRUBEBB