Copywriting voor Proximus: Employer Branding-campagne met een digitale smoel

Copywriting voor Sodexo – Quality of Life services? Quality copywriting!

Copywriting voor WDP – Marktleider in logistiek vastgoed

Copywriting voor Overstock Garden: voetjes omhoog en genieten maar

Partena Hulp in Huis: Employer Branding copywriting

Copywriting voor Tein Techology – Smart Copy meets Smart Tech

Archives

Think Possible – de talentversie

De grootste telecomspeler van België zoekt nieuw talent. Tijd om het werkgeversmerk een duchtige opfrisbeurt te geven, dus! Dat gebeurt helemaal in lijn met de speelse Think Possible!-campagne van het geweldige Famous. De nieuwe slagzin: “Shape the future of digital with us!” 

Dit keer aan de knoppen: het al even geweldige De Facto Image Building, kind aan huis bij De Woordnatie én een broeinest van strategisch en creatief talent. Voor hun strategische, creatieve copywriting kloppen ze evenwel bij ons aan.

Hof van Cleve haalt zijn truffels immers ook niet bij de eerste de beste zwammenboer, toch?

Let’s talk strategy

Afijn, werk te doen! Eerste stap: het uitwerken van een wervend werkgeversverhaal. Op basis van door het reclamebureau uitgevoerde workshops met medewerkers. Alle input kristalliseerden we netjes in een vlot leesbaar, overtuigend EVP – of: Employer Value Proposition. Een visietekst die de merkidentiteit van Proximus op Employer-gebied haarfijn capteert.

Van daaruit vertrekt de trein richting creatieve campagne. Met een Employer Branding-campagne die de digitale troeven van Proximus pats-boem in het hart van de gezochte talenten plant.

Copywriting Proximus: Think Possible met De Woordnatie

De Woordnatie schreef samen met De Facto Image Building de Employer Branding-campagne voor Proximus. En leverde copywriting en strategische input voor:

En dat allemaal in drie talen! Ontdek het hele plaatje op de nieuwe jobsite van Proximus

de-woordnatie-sodexo

Copywriting voor Sodexo: overtuigen op 3 fronten

Wie kent er Sodexo niet? De afdeling Benefits & Rewards Services heeft één hoofdmissie: de kwaliteit van het leven verbeteren voor al haar klanten en gebruikers.

In ons land is het bedrijf uitgever van salaris-evergreens zoals de maaltijdcheque en de ecocheque. Maar ook het huishouden maken ze draaglijker, door de uitgifte van de populaire dienstencheque.

Teksten voor Sodexo: de juiste toon voor elke doelgroep

Sodexo is actief in meer dan 80 landen en heeft maar liefst – even slikken! – 470.000 werknemers in dienst. Een kanjer in alle opzichten – óók op communicatiegebied. En daar helpen we met plezier een handje bij!

Dat doen we bovendien op verschillende fronten. De Woordnatie levert copywriting voor Sodexo die precies de doelgroep aanspreekt die het marketingdepartement wilt aanspreken: externe klanten en gebruikers, interne medewerkers, de verzamelde pers of alle stakeholders tegelijk.

Zo schrijven we mee aan het verhaal van Sodexo Benefits & Rewards Services België

Sodexo is onbetwiste koploper in vernieuwende oplossingen voor ieders loonpakket. Maar daar stopt het niet. Ook in maatschappelijk verantwoord ondernemen neemt het de leiding, met een ambitieuze en uitgesproken strategie.

Onze copywriting voor Sodexo ondersteunt het bedrijf op 4 fronten: maatschappelijk communiceren, business genereren, klanten overtuigen én doeltreffend communiceren naar de eigen medewerkers. De Woordnatie schrijft wervende teksten voor:

dewoordnatie-wdp

Copywriting voor WDP: Engels, Frans en Nederlands

De Woordnatie schrijft met een team van Frans- en Engelstalige native speakers mee aan het geweldige verhaal van de marktleider in logistiek vastgoed. Letterlijk, want onze teksten zijn de peper en zout in de marketing-, sales- én interne communicatie van WDP – Warehouses with Brains.

WDP: robuuster vind je ze niet

Het klantenbestand van dit Belgische beursgenoteerde bedrijf leest zowat als de who’s who van de wereldwijde topspelers in logistiek, retail en e-commerce – om er maar enkele sectoren uit te pikken.

Bovendien breekt WDP ook stevige potten op de Roemeense markt. Daar realiseert het indrukwekkende projecten en is het aan een niet te stuiten opmars bezig. Een bedrijf met een stevige portie ambitie, dat staat vast. Maar vooral: een robuust merk met een sterk verhaal.

Warehouses with brains – en dat merk je

Als het om innovatie van magazijnen gaat, loopt het bedrijf ver voorop. Van intelligente energiemanagementtools tot multi-level distributiecentra, het grootste chocolademagazijn ter wereld en een 360° virtuele tool om logistiek vastgoed te beleven nog voor het gebouwd wordt… WDP zet de bakens uit op het gebied van duurzaamheid en efficiënte operaties.

Met 22 fysieke winkels vol tuinmeubelen én een wervelende webshop is Overstock Garden wellicht de bekendste leverancier van tuinsets in België. Hun loungesets, tuintafels en tuinstoelen zijn terug te vinden in een hof near you.

Een bloeiend bedrijf, dus. Met een geweldig assortiment dat inspeelt op elke budgetklasse – van stijlvol en prijsbewust tot high-end design met bijbehorend prijskaartje. En dankzij de copywriting van De Woordnatie wordt het aanbod omkaderd door klantvriendelijke mailings, helder digitaal klantcontact en scherp afgelijnde merkidentiteiten voor elke collectie.

Customer journey: copywriter wordt vertegenwoordiger

Overstock Garden zet sterk in op een digitale customer journey. Natuurlijk, er is de keuze en bestelling in de winkel. Maar vanaf dat moment wordt maximaal virtueel gecommuniceerd.

Tip: hoe jij je customer journey versterkt met slimme copywriting? Check het hier!

Dat is niet altijd even eenvoudig. Want bij mailings en online communicatie is er weinig ruimte voor nuance of tussen de lijntjes lezen, zoals bij een gesprek tussen klant en verkoper. Helder, bondig, duidelijk, menselijk én volgens de merkidentiteit communiceren is dan ook cruciaal.

Copywriting Overstock Garden: merkbare merksterkte

De samenwerking tussen De Woordnatie en Overstock Garden spitste zich oorspronkelijk toe op merk- en klantencommunicatie. Elke collectie heeft z’n eigen unieke meerwaarde. Maar hoe konden de troeven van elke productlijn precies in de verf gezet worden?

Er zijn tientallen verschillende touchpoints waarbij de klant in contact komt met het bedrijf – zowel fysiek als digitaal. Dus hoe communiceer je bij bij elk van die contactmomenten op een wervende manier – zelfs wanneer er moeilijke boodschappen zijn, zoals bij klachtenbehandeling? Daar wist onze pen wel weg mee. Soms in het kader van een breed opgezette aanpak, maar af en toe even goed à la minute.

Overzichtje: zo versterken we Overstock Garden

Van mailings tot brochures, brieven en materiaal voor klantenfolders: De Woordnatie levert een breed scala aan tekstcommunicatie voor de Belgische koploper in tuinmeubelen en buitendesign:

 

Partena Hulp in Huis is een gevestigde waarde in de wereld van dienstenchequebedrijven. De uitdaging: voldoende geschikte huishoudhulpen vinden om aan de stijgende vraag van klanten te voldoen. De oplossing: een Employer Branding-campagne die Partena in de markt zet als dé werkgever voor gelukkige huishoudhulpen. Met propere – konden we niet laten liggen – Employer Branding copywriting, natuurlijk.

Het uiteindelijke resultaat van de campagne? Meer dan 9.000 sollicitaties in één jaar. En 476 nieuwe collega’s die het team van Partena Hulp in Huis kwamen versterken. In een hyperconcurrentiële markt zijn dat geweldige cijfers.

Al van bij de prille start van de samenwerking nam De Woordnatie alle Employer Branding copywriting voor z’n rekening. En dat was een bijzonder gevarieerd palet. Er werden workshops opgezet met management én huishoudhulpen. Zo analyseerde het team van De Facto Image Building het precieze DNA van het bedrijf. Met die input gingen we aan de slag om een Employer Value Proposition op te stellen, die vlot voorgelegd én goedgekeurd werd.

Volgende stap: het ontwikkelen van een creatieve campagne die het doelpubliek van Partena Hulp in Huis in een oogwenk zou overtuigen. Samen met de Art Director en Account Manager van het reclamebureau werden verschillende voorstellen op punt gezet. De uiteindelijke keuze viel op de speelse Thuis bij Partena-campagne, met een straffe focus op het geluksgevoel van de huishoudhulpen. Want zegt nu zelf: het werk dat zij leveren, maakt het leven van alle klanten makkelijker. Ze zijn een onmisbare schakel in het dagelijkse leven van tienduizenden Belgen.

De campagne werd breed gelanceerd, met een succesvolle online- en printcampagne. De Woordnatie zorgde voor een totaalpakket op het gebied van Employer Branding copywriting:

Deze campagne werd geraliseerd in samenwerking met De Facto Image Building.

Onthoud die naam

Tein Technology: de kans bestaat dat u de naam nog nooit gehoord hebt. Maar op het einde van deze case study gaat u ‘m nooit nog vergeten.

Want bij elke stap die ons land zet richting slimme infrastructuur, Smart Cities en digitale innovatie, steekt de knowhow van dit Brusselse bedrijf de kop op.

Elke opdracht voor Tein Technology dompelt ons onder in een wondere wereld van techniek, innovatie en data. Copywriting was nog nooit zo boeiend.

Technologie voor de toekomst

Van waterwegen tot sluizen, van havens tot steden, de baanbrekende aanpak van Tein Technology bouwt de intelligente infrastructuur die onze levens ingrijpend verandert.

Ingewikkelde toestanden, vol bits & bites, firewalls, off-the-shelf-oplossingen gecombineerd met tailored IT. U begrijpt er wellicht geen bal van. Van die saaie, technische droge pap.

Smart copywriting 😉

We moeten elkaar geen Mieke noemen: de projecten van Tein Technology zijn verdomd complex. En toch staan we elke keer weer te popelen om de interviews te mogen afnemen. Want hoewel we géén techneuten zijn, hebben we wél een scherp brein en de goesting om in het onderwerp te vliegen.

Gelukkig werkt dat perfect. We duiken met frisse blik in elk verhaal. Bekijken de projecten met dezelfde verwondering als de klant die we proberen te bereiken. En spreken dezelfde taal, zodat de boodschap perfect doel treft.

Swing meets Techno(logy)

En omdat het verdorie kan, leggen we er nog wat swing in. Een bie-ba-be-loe-ba van tech-tech-tech. Want het is niet omdat het moeilijk is, dat het ook saai moet zijn – toch?

Voor Tein Technology schrijft De Woordnatie:

[Daarom] De Woordnatie

U weet dat u het wilt. Jaag die stroom van knetterende copywriting doorheen uw marketing. Wek die eindelijk eens tot leven. It’s Alive! En nog geen klein beetje. De juiste teksten, daar gaan uw haren van rechtstaan. Daar komt stoom van uit uw oren.

De Woordnatie weet welke voltage het beste werkt. Want goed gedoseerde spanning zet dingen in beweging. Klanten, bijvoorbeeld. Die tegenwoordig alleen nog in actie schieten bij de juiste uppercut aan energie. Die smeken om communicatie die de juiste zekering aanzet.

Laat uw marketing het licht zien. Flip the switch, zoals de Engelsen dat zo mooi zeggen. Steek uw vingers in onze stopcontactpagina en geef ons een seintje.

 

 

Contacteer ons
Contact Details
info@woordnatie.be
Stanleystraat 6, 2018 Antwerpen
(+32) 0499 61 38 44
BE06 3086 8697
BE11 3631 5803 3248
BBRUBEBB