De Grote Copywriter Foefellijst – 4 copywriting tips voor luie copywriters

Datum: 04/10/2019
Categorie: Copywriting tips


Oh, komt dat zien, komt dat zien! In samenwerking met ons eigen luie brein lanceert De Woordnatie de Grote Copywriter Foefellijst. Tips voor copywriting van de bovenste plank – zonder al te veel moeite.

Als gij, waarde klant, denkt dat uw copywriter de Nederlandse taal berijdt gelijk een volbloed hengst, dan hebt gij natuurlijk gelijk. Maar zelfs Copy-cowboys foefelen af en toe dat het een lieve lust is.

Copywriting tips

Prachtige resultaten bereiken met een kleine ingreep, dié kunst had Bessie stevig in de vingers.

Luie copywriting? Check!

Luiheid is een schone deugd. Foutloze copywriting is nog een véél schonere deugd. Maar de combinatie van die twee deugden, dat is absolute Goddelijkheid.

En omdat wij voor niks minder dan Goddelijkheid ons bed uitkomen, koppelen wij al eens het gemakkelijke aan het professionele. Maximaal resultaat met minimale inspanning, heet dat dan.

Copywriting tips: fenomenaal gefoefel

Hoe we dat doen? Door bij elke opdracht minstens één keer te wroeten in onze Grote Copywriter Foefellijst. Dé plek waar fenomenaal gefoefel en crimineel crazy copywriting broederlijk samenvloeien.

Copywriting tips vinger opsteken

Iedereen die vals wilt spelen, steekt nu z’n vinger op!

4 handige copywriting tips

Of zonder al dat taalgedoe: hier zijn 4 handige hulpmiddeltjes voor luie tekstschrijvers die tóch perfecte teksten willen afleveren 😉

Klaar? Spurt gelijk een windhond naar:

Dié wordt hier ten kantore zo vaak gebruikt dat we overwegen om hem simpelweg aan te kopen. Op zoek naar een alternatief voor dooddoenertjes zoals “leuk”, “duurzaam”, “op maat” of “lekker”? Dan tovert deze topwebsite in een nanoseconde enkele voorstellen uit z’n mouw.

Een absolute must wanneer je lange teksten boeiend wilt houden – of op zoek bent naar alternatieven voor je short copy. De gedroomde hulp voor brainstormsessies over taal, dat ook.

De digitale versie van het Groene Boekje. Dat behoeft geen verdere uitleg – maar we geven ‘m toch! Benieuwd naar de exacte betekenis van een bepaald woord? Of wil je zeker zijn van het geslacht ervan? Dan is deze website dé betrouwbare referentie.

Ontzettend onderbouwd en makkelijk in de omgang – net zoals wij eigenlijk, nu we er bij stil staan.

Copywriting tips alles wordt mogelijk

Met de juiste hulp wordt alles mogelijk. Werkelijk, alles.

Als je vraag verder gaat dan een simpel woord, maak dan dat bij je Taaladvies zit. Hier vind je een sluitend antwoord op al je grammatica-vraagstukken, intonatievragen en spellingbreinbrekers.

Voor de handigheid maken ze vaak ook een verschil tussen Nederland en België. Want ja, ook op het gebied van taal moeten wij Vlamingen af en toe weer speciaal doen. Typisch.

Oh, wil je het allemaal wat filosofischer of door een maatschappelijke bril bekijken? Dan kan je ook eens piepen op de website van de Taalunie. Altijd interessante lectuur. Maar nu ook niet echt iets om mee langs het zwembad te gaan liggen.

In het Engels aan het schrijven en op zoek naar een synoniem – of een verklarende woordenlijst? Deze Engelstalige variant op Synoniemen.net is absoluut goud waard. Maar kom, er gaat niks boven een native copywriter én een native eindredacteur voor je Engelstalige copywriting. Wil je toch zelf aan de slag? Dan is Thesaurus cruciaal bij je bladwijzers.

Net als Reverso Context, trouwens. Hier vertaal je woorden en zie je niet alleen letterlijke vertalingen. Je kan meteen zien hoe ze in een bepaalde context gebruikt worden, dankzij handige voorbeelden van onlineteksten.

Copywriting tips slim hoofd

Een slim koppie telt voor drie!

Leve de Foefellijst!

Niks in de handen, niks in de mouwen? Natuurlijk wel! Elk vak z’n binnenwegen op weg naar succes.

En gelukkig voor het mensdom zijn die handige copywriting tips voor altijd vereeuwigd in onze onsterfelijke Grote Copywriter Foefellijst.

 

Auteur: Rob Swolfs
Rob Swolfs, zaakvoerder bij De Woordnatie, houdt van taal. Maar ook van overtuigen. Oh ja, en ook van creatieve (online) marketing die voluit inzet op effect. Die drie zaken combineert hij voor elke klant. Hij is een grote fan van copywriting zonder ego. Maar maakt voor deze tekst een kleine uitzondering.
Contacteer ons
[Daarom] De Woordnatie

U weet dat u het wilt. Jaag die stroom van knetterende copywriting doorheen uw marketing. Wek die eindelijk eens tot leven. It’s Alive! En nog geen klein beetje. De juiste teksten, daar gaan uw haren van rechtstaan. Daar komt stoom van uit uw oren.

De Woordnatie weet welke voltage het beste werkt. Want goed gedoseerde spanning zet dingen in beweging. Klanten, bijvoorbeeld. Die tegenwoordig alleen nog in actie schieten bij de juiste uppercut aan energie. Die smeken om communicatie die de juiste zekering aanzet.

Laat uw marketing het licht zien. Flip the switch, zoals de Engelsen dat zo mooi zeggen. Steek uw vingers in onze stopcontactpagina en geef ons een seintje.

 

 

Contacteer ons
Contact Details
info@woordnatie.be
Stanleystraat 6, 2018 Antwerpen
(+32) 0499 61 38 44
BE06 3086 8697
BE11 3631 5803 3248
BBRUBEBB