SEO-copywriting

Toverstokje of hard labeur?

SEO-copywriting: anabole steroïden met instant resultaat?

Dat is wat er al te vaak wordt beloofd als het over SEO-copywriting gaat. Maar zo werkt dat jammer genoeg niet. SEO-copywriting is géén hocus pocus die u van de ene dag op de andere naar de eerste plaats van Google katapulteert.

Het is een proces. Een samenspel tussen webdesign en copywriting. Soms is het ook een werk van lange adem, waarbij teksten en onderwerpen worden bijgestuurd op basis van de juiste analyses.

Kunt u volgen? SEO-copywriting is dus géén toverstokje dat uw online marketing instant resultaat bezorgt. Maar het is wél onmisbaar als u online gevonden wilt worden – en wilt verkopen.

SEO-copywriting: wat is het dan wel?

Wel, slimme SEO-copywriting zorgt er inderdaad voor dat u maximaal scoort in Google. We schrijven teksten die op een subtiele en intelligente manier de juiste keywords integreren. Volgens de technische regels van de kunst.

Wat we zeker niét doen: een potpourri van trefwoorden op uw lezer loslaten. Want daar krijgt die de zenuwen van – net als Google, trouwens. Alles draait om relevantie en meerwaarde voor uw lezer.

Om dat te begrijpen, kijkt u best eens naar hoe Google werkt.

Goeie vraag: hoe wérkt Google eigenlijk?

Betrouwbaarheid is de sleutel tot alles. De pagina’s die door Google-gebruikers het meest worden bezocht in het kader van een zoekopdracht, bouwen een zekere autoriteit op.

De zoekmachine beschouwt die pagina’s dan als betrouwbaar voor een bepaald onderwerp. En schotelt die al sneller voor aan bezoekers die óók op zoek zijn naar informatie over dat onderwerp.

Bekijk Google dus maar als een goede, alwetende vriend. Eentje die alle kennis van alle andere vriendengroepen bundelt, uitfiltert en overzichtelijk aan u presenteert.

Hij toont u dan ook snel de weg naar de lekkerste restaurants en tofste winkels. En schuift zaken waar uw vrienden slechte ervaringen mee hebben, netjes naar de onderste schuif.

Wat betekent dat voor uw SEO-copywriting?

Als uw tekst uw lezer niets essentieel te bieden heeft, dan zal die uw tekst wellicht links laten liggen. Ook al hebt u hem volgestouwd met keywords. Bijgevolg zal ook Google die een slechtere score toedichten, want hij is niet relevant voor uw doelpubliek.

Resultaat: zowel Google als uw lezer lusten geen pap van uw schrijfsels. En u hebt geld geïnvesteerd in copywriting die simpelweg niet werkt.

Stop SEO-copywriting!

Stop dus asjeblieft met het schrijven van teksten voor Google. Dat werkt niet. Schrijf teksten voor uw klanten. Zorg ervoor dat zij iets leren uit de pagina’s die u online zet. Bouw aan boeiende, prikkelende, informatieve, creatieve inhoud voor uw website.

Doorspek die op een natuurlijke manier met de juiste trefwoorden. Bouw aan meerwaarde voor uw klanten en lezers, zodat ze ook effectief met plezier terugkomen naar uw website. En u als een autoriteit bekijken in uw vakgebied.

Alleen op die manier bouwt u aan de juiste online reputatie. En versterkt u uw positie binnen Google op een duurzame manier. Al de rest is hocus pocus. Wat de marketingpraatjes van gladde tekstbureau’s ook mogen beweren.

Tijd om uw SEO-copywriting op punt te stellen? Tijd om contact met ons op te nemen!

 

 

[Daarom] De Woordnatie

U weet dat u het wilt. Jaag die stroom van knetterende copywriting doorheen uw marketing. Wek die eindelijk eens tot leven. It’s Alive! En nog geen klein beetje. De juiste teksten, daar gaan uw haren van rechtstaan. Daar komt stoom van uit uw oren.

De Woordnatie weet welke voltage het beste werkt. Want goed gedoseerde spanning zet dingen in beweging. Klanten, bijvoorbeeld. Die tegenwoordig alleen nog in actie schieten bij de juiste uppercut aan energie. Die smeken om communicatie die de juiste zekering aanzet.

Laat uw marketing het licht zien. Flip the switch, zoals de Engelsen dat zo mooi zeggen. Steek uw vingers in onze stopcontactpagina en geef ons een seintje.

 

 

Contacteer ons
Contact Details
info@woordnatie.be
Stanleystraat 6, 2018 Antwerpen
(+32) 0499 61 38 44
BE06 3086 8697
BE11 3631 5803 3248
BBRUBEBB